Långiver Godkendelse tid Min beløb Max beløb Min alder Maksimal sigt Ansøg
1 – 2 dage 5000 kr. 100000 kr. 18 120 måneder Ansøg
1 – 2 dage 3000 kr. 75000 kr. 18 72 måneder Ansøg
1 – 2 dage 5000 kr. 20000 kr. 20 24 måneder Ansøg
3 dage 5000 kr. 50000 kr. 18 60 måneder Ansøg
1 – 2 dage 10000 kr. 50000 kr. 18 78 måneder Ansøg
1 dag 3000 kr. 75000 kr. 18 72 måneder Ansøg
1 – 2 dage 5000 kr. 50000 kr. 18 60 måneder Ansøg
1 – 2 dage 3000 kr. 6000 kr. 25 1 måneder Ansøg
1 – 2 dage 10000 kr. 100000 kr. 18 108 måneder Ansøg
1 dag 500 kr. 10000 kr. 20 4 måneder Ansøg
1 – 2 dage 500 kr. 12000 kr. 21 1 måneder Ansøg
1 dag 1500 kr. 15000 kr. 23 1 måneder Ansøg
1 – 2 dage 3000 kr. 75000 kr. 18 72 måneder Ansøg
1 – 2 dage 100 kr. 10000 kr. 21 1 måneder Ansøg
1 dag 3000 kr. 50000 kr. 18 72 måneder Ansøg
45 min 500 kr. 6000 kr. 23 1 måneder Ansøg
1 dag 100 kr. 10000 kr. 20 3 måneder Ansøg
1 – 2 dage 3000 kr. 50000 kr. 18 72 måneder Ansøg
1 dag 100 kr. 10000 kr. 20 3 måneder Ansøg
1 – 2 dage 10000 kr. 50000 kr. 18 80 måneder Ansøg
1 – 2 dage 10000 kr. 50000 kr. 18 72 måneder Ansøg
1 – 2 dage 10000 kr. 100000 kr. 18 72 måneder Ansøg
30 min 100 kr. 15000 kr. 19 12 måneder Ansøg
1 dag 10000 kr. 75000 kr. 18 80 måneder Ansøg
1 – 2 dage 5000 kr. 50000 kr. 20 72 måneder Ansøg
1 dag 10000 kr. 50000 kr. 18 72 måneder Ansøg
1 – 2 dage 5000 kr. 50000 kr. 18 60 måneder Ansøg
 

Hvad er rentefri lån og hvordan fungerer de?

Foretager du en hurtig søgning på nettet, vil du finde ud af at mulighederne er mange og varierede når det gælder det at låne penge uden renter. Som navnet rigtig nok antyder, optager du altså et lån hvor der ingen renter skal betales, men låneudbyderen kan til gengæld have visse krav til hvad du derefter bruger lånet til. Et rentefrit lån er altså ikke lige så fleksibelt som mange andre typer lån på markedet, og det kan både være en fordel og en ulempe. Når det så er sagt, må du først og fremmest ikke misforstå lånets navn. Ja, det hedder et rentefrit lån, men det betyder ikke at det er gratis at optage lånet. Låneudbyderne på markedet skal selvfølgelig tjene penge på at låne ud til folk, og selvom at du ikke betaler renter på lånet, vil du opleve at der kan være andre gebyrer som du skal betale. Så selvom at du ikke betaler renter på lånet, betaler du stadig *noget*; disse gebyrer bliver bare kaldt noget andet. Det er også en af grundende til at denne slags lån har fået så megen kritik. Folk begår nemlig den fejltagelse og går ud fra at lånet er gratis, når der står at det er rentefrit. De indser ikke at der selvfølgelig er andre omkostninger forbundet med at optage et lån.

Hvordan bruges et rentefrit lån?

Ved et almindeligt kviklån, som desuden er yderst populære i Danmark, får du bevilliget et lånebeløb som du kan bruge på netop det du ønsker. Uden at der stilles spørgsmål til det. Det betyder i bund og grund at hvis du optager et kviklån, og pengene går ind på din konto, ja, så er de altså dine og du kan bruge dem på hvad du vil. Det er naturligvis også en af grundene til at kviklån er gået hen og blevet så populære i Danmark i dag. Danskerne elsker den frihed som er forbundet med denne type lån, og de behøver ikke at dokumentere for, hvad pengene skal bruges til. Selvom markedet for rentefri lån også er meget stort og populært, er kravene alligevel en hel del anderledes. Til forskel fra et kviklån, får du med et rentefrit lån ikke den samme frihed – for her har låneudbyderen noget at sige. Det betyder også at et rentefrit lån bliver optaget i butikken hvor pengene skal bruges. Dette kan enten være en fysisk, men også en netbutik. Står du for eksempel og skal bruge pengene på en ny vaskemaskine, bliver din varer altså finansieret gennem låneudbyderen eller butikken selv. Det betyder også at du ikke kommer til at stå med pengene i hånden eller på en konto – betalingen sker direkte til butikken. Uanset hvilket type lån du er på jagt efter, skal du selvfølgelig være opmærksom på at låneudbydere i Danmark er forskellige, og ovenstående er altså blot et eksempel på hvordan en låneaftale kan forløbe. Markedet er dog stort i dag, hvilket også gør det muligt at finde et lån der passer til netop dine behov. Det vigtigste er at du altid læser din låneaftale grundigt igennem før at du underskriver noget – også det med småt. Der kan være rigtig mange penge at spare hvis man laver sin research hjemmefra, og for at undgå skjulte gebyrer, er det essentielt at du giver dig tid til at læse det hele grundigt igennem.

Hvordan ansøger jeg om et rentefrit lån?

Hvis du har besluttet dig for at optage et rentefrit lån, er det i dag hurtigt at ansøge på nettet. En af de store fordele ved at optage et lån på nettet, er at du med stor sandsynlighed for svar samme dag. Nogle gange har du endda pengene samme dag, eller i værste tilfælde står de på din konto dagen efter. Nogle virksomheder lader dig endda tage ud i den fysiske butik hvor de foretager en hurtig kreditvurdering – dette tager ikke mere end en time, og bliver du godkendt, kan du handle dine varer ind med det samme! Her er det bare vigtigt at du husker at medbringe alle relevante oplysninger, hvis du ikke ønsker at ansøge online.

Hvilke krav stilles der ved rentefri lån?

Når du har fundet dig en låneudbyder som kan dække dine behov for et rentefrit lån, er der nogle generelle krav som du skal opfylde. Hos langt de fleste låneudbydere er det tilstrækkeligt at du blot er fyldt 18 år, men ønsker du at låne et større rentefrit lån, vil du i nogle tilfælde måske opleve at der kræves at du er fyldt 23 eller endda 25 år. Det varierer igen alt efter hvilken låneudbyder du vælger. Du skal derudover befinde dig i Danmark samt have en dansk registreret adresse. En essentiel ting at huske er at du har dit NemID og nøglekort ved hånden når du foretager din ansøgning online. Har du ikke noget NemID, kan du ansøge om dette på din kommunes hjemmeside, eller ved at gå ned på dit lokale borgerservice kontor. At underskrive en lånekontrakt med NemID er ganske normalt i dag, så der er ikke noget at være bekymret for. Ved at underskrive med dit NemID giver du nemlig din låneudbyder tilladelse til at gå ind og indhente personlige oplysninger om dig og din finansielle situation – dette sparer både dig og din låneudbyder en masse tid og besvær, da du derfor ikke selv behøver at indsende og vedhæfte en masse dokumentation. Det tager som regel mindre end en halv time at indsende en låneansøgning, og alt efter hvor hurtig din låneudbyder er, og hvor stort et beløb det drejer sig om, kan du forvente at høre tilbage samme dag! Hvis du ønsker at lån penge rentefrit, bør du være opmærksom på at du muligvis vil blive bedt om at vedhæfte visse oplysninger om din situation manuelt. Dette kan være oplysninger om enten din finansielle situation samt data omkring din årlige indtægt. Nogle låneudbydere låner nemlig ikke penge ud, hvis du er på offentlige ydelser i form af kontanthjælp, SU, m.m. Ønsker du dog kun at låne et mindre beløb, er dette som regel ikke noget problem.

Kan jeg stadig få bevilliget et rentefrit lån hvis jeg er RKI?

Hvis du er registreret i RKI, betyder det at du tidligere har optaget gæld som du ikke har betalt ud. Det er derfor også grunden til at du er registreret som dårlig betaler. Ønsker du et rentefrit lån, er det altså essentielt at du betaler din tidligere gæld ud før at du optager et nyt lån. Selvom at låneudbydere er forskellige og har forskellige krav, er der dog en ting som de alle har til fælles: der lånes ikke penge ud til personer som står i RKI. Dette er til dels for at beskytte deres virksomhed mod at miste penge, men også for at sikre at du ikke stifter mere gæld som du ikke kan betale af på. Det kan være en kæmpe hindring at være registreret i RKI, og det anbefales derfor at du først og fremmest betaler din aktuelle gæld ud før at du begynder at overveje at optage nye lån.

Et kviklån eller et rentefrit lån – hvad skal jeg vælge?

Hvis du foretager en hurtig søgning på nettet, vil du nemt finde ud af, at lånemulighederne på nettet er uendelige og billigere end andre før. Det er selvfølgeligt dejligt at have så mange muligheder for at låne penge på nettet, men det kan også hurtigt blive ganske uoverskueligt. For hvordan finder du egentlig ud af hvilket lån passer til netop dine behov? Og hvilken type lån er billigst i længden? Generelt set, så betaler du mere for friheden ved et kviklån end hvis du ønsker et lån uden renter. Her bestemmer du som sagt selv hvad du vil bruge pengene på, og du kan endda bruge dem i det tempo som du ønsker. Det er helt op til dig. Der er altså ingen aftale der siger at dit lån absolut skal bruges på et fjernsyn. Et kviklån er altså en god løsning for dem, som blot ønsker lidt ekstra penge i hverdagen, enten til at forkæle dem selv eller til at betale en uforudset udgift. Det er oftest lidt dyrere at optage et kviklån i længden, men du har til gengæld friheden til at kunne bruge pengene på netop det du ønsker. Vær dog opmærksom på at visse låneudbydere også tilbyder kviklån rentefrit. Et rentefrit lån er til gengæld en god løsning for dem som ikke har brug for frihed, men som ved præcis hvad det er de står og mangler. Her indgår man altså en aftale med en låneudbyder eller en virksomhed om hvilke produkter der skal finansernes, og til trods for at du låner pengene til at købe disse varer, kommer du aldrig til at stå med kontanterne i hånden. Du bestemmer altså ikke selv hvordan du bruger pengene, men har du ikke brug for den frihed som et kviklån tilbyder, er der ved et lån uden renter mange penge at spare.

Andre typer lån på markedet

Når det så er sagt, er der naturligvis mange andre typer lån på markedet – og da disse online lån på nettet bliver mere og mere populære i Danmark, vokser konkurrencen og priserne dermed også. Det anbefales derfor at undersøge grundigt, hvilket type lån der bedst kan betale sig for dig. Derudover kan det være en god idé at tjekke sider som Trustpilot, for at se hvilke erfaringer andre brugere har haft med netop din låneudbyder.