Blog indlæg

Bedste forbrugslån med lav rente

I ny og næ kan det være nødvendigt for selv de mest økonomisk ansvarlige af os, at låne penge andre steder fra. Med forbrugslån kan vi eksempelvis hurtigt og nemt købe de ting vi har et behov for her og nu, og som måske falder lidt udenfor budget. Forestil dig hvis opvaskemaskinen går i stykker hjemme hos børnefamilien, eller den kørende sælger måske fik en lige lovlig høj værkstedsregning – eller at tandlægebesøget måske blev lidt mere omfattende end den tandrensning du havde regnet med. Kort fortalt kan vi alle en gang imellem få behov for et forbrugslån. Men tilsyneladende er der mange der ser negativt på det at have optaget et forbrugslån, og som per automatik ser det som at man ”ødsler pengene væk”. Men hvis man ser på dem der siger den slags, er det så også typisk dem der aldrig har haft behovet for forbrugslånene til at starte med. For alle os andre dødelige mennesker, kan det være svært at komme udenom forbrugslån på et eller andet tidspunkt i vores liv. Og når det behov opstår, bliver det typisk ikke lettere end på nettet. Her er det virkelig nemt at tjekke de bedste forbrugslån med lav rente, og så er det ofte en langt mere behagelig oplevelse at sidde hjemme i sofaen i ro og mag, end at skulle sidde med nervøse træk og svedige håndflader overfor sin bankrådgiver.

På nettet er den store fordel at stort set alle låneansøgninger bliver skannet af en computer – og her handler det helt klart blot om matematik. Enten er du godkendt, eller også er du ikke. Der er ikke noget personligt indblandet, så skulle man få den uheldige gevinst af et afslag, er selvtilliden altså stadig nogenlunde intakt. Og derudover er det typisk også langt hurtigere at bruge nettet. Skulle du være så uheldig at få et afslag, er du hurtigt videre til næste udbyder i rækken.

Når man taler om lån – og her er forbrugslån ingen undtagelse – er det altid vigtigt at man undersøger om man nu også har fået den bedste rente. Her er der adskillige sider der gør det let for dig at finde de lån med den laveste rente, og under de vilkår der passer til dig og det beløb du skal låne. Renten er helt essentiel, da det ikke er helt lige meget om du skal betale 15 eller 30 procent i rente. Det kan hurtigt blive dyrt at låne penge, og ganske vist kan det da også nogle gange være billigere at have lånet stående i banken.

Har du ofte behov for ekstra penge sidst på måneden, kan det også være værd at tænke over om du skal anskaffe dig et kreditkort i stedet. Kreditkortets helt store fordel er at du kun betaler penge du har brugt. Du kan altså have et ”backup” kort i pungen til regnvejrstider – som ikke koster dig noget som helst før du tager det i brug. Du skal dog være opmærksom på at denne frihed ofte er dyrt købt, for hvis du rent faktisk bruger kortet – og ikke betaler saldoen ud, er der ofte meget dyre renter på disse typer ”lån”.

Når vi taler om at finde forbrugslån, handler det altid om det totale beløb, og din egen unikke situation. Hvis du har anden gæld, kan det eksempelvis nogle gange give mening at samle flere lån på én gang, da du som oftest alligevel ikke slipper for at betale stiftelsesomkostninger.

Derudover kan det rent faktisk give mening at vælge et lån med en højere rente, hvis du er sikker på at kunne betale lånet tilbage før tid. Det kan i sidste ende være billigere for dig, end at vælge et lån med en lav rente der ikke kan indfris før tid.

I dag har du som kunde rigtig mange fordele når du skal finde dit forbrugslån. Der er en hel del hjemmesider og redskaber du kan bruge på nettet, som sikrer at du altid finder de bedste lån til dig. En del af disse sider sammenholder både stiftelsesomkostninger, gebyrer og renter, så du hurtigt og nemt kan finde det lån der passer bedst til dig, og hvor du naturligvis slipper billigst.

Naturligvis skal det nævnes at man så vidt muligt skal undgå at låne penge man som udgangspunkt ikke har behov for. Og det er ikke noget vi siger for at støtte alle de folk der udråber forbrugslån som ”gældsfælder”, men simpelthen bare sund fornuft – for der er jo i virkeligheden ingen der har lyst til at betale mange penge i renter og stiftelsesomkostninger for noget som man kan købe uden, hvis blot man har tålmodigheden til at spare op i et par måneder.

Herudover anbefaler vi at man altid går efter at betale sin gæld ud så hurtigt som muligt. Og dette er ikke blot for at spare penge i renter, men også for at øge rådighedsbeløbet hver måned. Når man får banket et afdrag ud af budgettet, har man flere penge at gøre godt med, til at gøre livet lidt sjovere. Dog er det vigtigt at man ikke sætter afdragsbeløbet alt for højt når man ansøger om et lån. Det er altid bedre at vælge et beløb man er sikker på at overholde, og så betale ekstra ind når man har muligheden – frem for at have et alt for højt afdrag hvor man risikere at komme bagud med betalingerne.

Derudover er det naturligvis altid vigtigt at have fornuften med når man låner penge – specielt på nettet. Hvis tilbuddet lyder lidt for godt til at være sandt, så er det det sikkert. Sørg altid for at undersøge dem du låner penge af. Tag et kig på deres hjemmeside. Ser det professionelt ud? Er det et firma du kender, eller har hørt om? Og har de eventuelt nogle brugeranmeldelser man kan se på, for at finde ud af hvordan andre kunder har oplevet firmaet. Det kan godt lyde som en stor mundfuld, men heldigvis er du som forbruger godt beskyttet, og har mange muligheder for at få tjekket op på lånudbyderens renter omkostninger og gode navn og rygte – typisk alt sammen fra samme side.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Simbo banner

Kronelan banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner