Blog indlæg

Derfor er din kreditvurdering så vigtig

Det er sikkert kun de færreste af os, der går rundt og tænker på vores kreditværdighed i dagligdagen – men det kan faktisk godt betale sig. Udover at en god kreditvurdering kan give dig et hurtigt lån, er det ikke den eneste fordel. Vi har nedenfor samlet en mindre liste som beskriver, hvordan en god kreditvurdering faktisk kan gøre dit liv som helhed en hel del bedre. Hvordan ser din kreditvurdering ud?

Det er nemmere for dig at blive bevilliget et lån

Jo bedre en kreditvurdering du har, jo nemmere kan du generelt regne med at det er for dig at optage et lån – uanset om ønsker at låne fra banken eller en online udbyder og om du har brug for et privat billån eller et lån til virksomheden. Du vil hurtigt finde ud af, at du åbner op for en verden af forskellige lånemuligheder jo bedre en kreditvurdering du har.

Og hvorfor det? Svaret er som end simpelt: din gode kreditvurdering indikerer at du har styr på din økonomi, og at låneudbyderen løber en minimal risiko ved at låne dig penge. Det er derfor ikke underligt at du vil opleve at flere udbydere er villige til at bevillige dig et lån, og du kan stort set vælge og vrage.

Du kan få en langt bedre rente

Nu hvor vi har konkluderet at udvalget af låneudbydere er en hel del større hvis du har en god kreditvurdering, kan du også glæde dig over, at du har langt større sandsynlighed for at blive bevilliget de laveste renter hvis du har en god kreditvurdering. Jo bedre din kreditvurdering er, jo lavere en rente vil du få tilbudt – og dette er gældende uanset om du ansøger om et huslån eller et ganske almindeligt kreditkort.

Der er aldrig nogen grund til at betale for meget når det gælder lån og kreditkort, så hvorfor ikke drage nytte af din gode kreditvurdering og sørge for at finde de bedste tilbud? Tag gerne et omfattende kig rundt omkring på nettet. De bedste tilbud er her præsenteret for dig i form af nemme lister og låneberegnere, som gør det langt nemmere for dig at sammenligne renter og priser.

Din ansøgning om et kreditkort går som regel øjeblikkeligt igennem

Når du ansøger om et kreditkort, indebærer det, at der skal udføres en kreditvurdering af dig. Det gør udbyderen eller banken ved at indhente alle økonomiske oplysninger om dig for at kunne vurdere, om de er villige til at låne dig penge.

Hvis din udbyder kan se, at du har styr på økonomien og ikke står i RKI, kan du som regel regne med, at din ansøgning går igennem uden problemer og uden at du behøver at indsende yderligere dokumentation. Dette faktum alene gør altså låneprocessen en hel del nemmere og ikke mindst hurtigere for dig. Hvis du derimod har en ringe økonomi, ingen indtægt og måske er registreret i RKI, kan du godt gå ud fra, at det kan blive en noget længere proces at blive bevilliget et lån – og de forskellige kreditcheck vil uden tvivl også være mere omfattende.
Du har styr på din økonomi

Hvis du har en god kreditvurdering, betyder det at du formår at betale dine regninger til tiden, og at du ikke bruger mere end hvad du har råd til. Du har muligvis også etableret dig en nødopsparing til hårde tider, hvilket er rigtig positivt! Selvom at din gode og imponerende kreditvurdering kun fungerer som et symbol på dine finansielle evner, vil du med sikkerhed føle dig mere i kontrol når det gælder det økonomiske aspekt. Du har sikkert også langt mindre gæld end den gennemsnitlige dansker – og selv hvis du låner penge, sørger du altid for, at få dem betalt tilbage til tiden.

Hvis din kreditvurdering stadig hænger lidt med mulen, så frygt ikke: faktisk behøver det ikke at være en omfattende opgave at forbedre din kreditegnethed, og du behøver ikke at have flere hundrede tusinde kroner stående på kontoen. Det vigtigste er faktisk, at du blot sørger for at holde styr på dine regninger og holde dig så gældfri som muligt. Ved at vise at du er i stand til at tage ansvar for din økonomi, er låneudbydere også meget mere tilbøjelige til at låne dig penge.

Du har større finansiel frihed

En god kreditvurdering indikerer som sagt, at du har styr på din økonomi. Det betyder med sandsynlighed også, at du ikke lever fra lønningsdag til lønningsdag – men at du derimod sikkert har en opsparing stående på din konto og at du altid sørger for at lægge lidt til side sidst på måneden.

Med en god kreditvurdering og styr på økonomien, vil du sikkert også opleve at du har større finansiel frihed. Du har skabt et klart overblik over hvor meget du i hverdagen kan tillade dig at bruge, og er kommet ind i en god rutine – og behøver derfor ikke at tjekke din konto flere gange ugentligt i frygt for at du er gået i minus. Alle ovenstående punkter er meget positive, så det er heller ikke underligt, hvis du generelt er en glad og ubekymret person; undersøgelser har nemlig vist, at personer der har styr på økonomien og er i kontrol over deres finansielle midler, generelt har mindre tendens til at udvikle en depression.

Du kan klare dig ud af en nødsituation

Med ovennævnte på plads, er det samtidig vigtigt at nævne, at vi alle sammen på et eller andet tidspunkt har befundet os i en situation, hvor vi har brug for penge. Det kan være grundet en uventet regning eller en dyr julemåned, hvor budgettet blev overskredet lidt. Når du dog allerede har etableret dig en god kreditvurdering, vil du opleve, at det er langt nemmere for dig at redde dig ud af en vanskelig situation.

Selv hvis du endnu ikke har etableret dig en egentlig nødopsparing som du kan bruge af, er der masser af andre løsninger. Med en god kreditvurdering er der langt større sandsynlighed for at banken er villig til at låne dig penge, og der findes samtidig et væld af forskellige udbydere på nettet.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Bank Norwegian banner

Kassekrediten banner

ModusFinans banner

Sparxpreslaan banner

Paymarkfinans banner

Turbolan banner

Nordcredit Banner

Robotlan banner

Extracash banner