Blog indlæg

Lån til kørekort – et særligt type lån til unge bilister

Ungdom og kørekort hænger sammen som ærtehalm. For mange unge mennesker er det en drøm, når de endelig får lov at låne forældrenes bil, når de har fået deres helt eget kørekort. Det er et symbol på frihed, og en følelse af enormt ansvar, og det at blive voksen. Mange vælger at udskyde kørekortet, og nogle får det aldrig. Det kan være mere eller mindre bevidst i alle tilfælde, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at et kørekort gør mange ting meget lettere. Men det er også en dyr fornøjelse. Derfor har vi lavet denne artikel, så du kan blive klogere på hvordan du finder det bedste og billigste – og hvordan du kan finansiere det.

Sådan får du det billigste kørekort

Går du med tankerne om at skulle have kørekort? Så er du sikkert også blevet gjort opmærksom på, at det ofte kan være en dyr fornøjelse. Det er naturligvis noget man har glæde af resten af livet (forhåbentlig), men derfor kan det stadig synes som en ordentlig mundfuld, når du ser på prislisten.

En god hovedregel er at du skal sammenligne dine tilbud. Det er ikke unormalt at der er stor forskel på priserne hos de forskellige køreskoler. Det er ogs ofte en god idé at vælge én der ikke ligger inde midt i en større by. Vidste du eksempelvis at der er over 3.000,- at spare, på at vælge en kørelærer i Albertslund, frem for en kørelærer på Frederiksberg?

Det kan altså med andre ord godt betale sig at kigge lidt rundt efter de gode tilbud. Ofte er der også nogle steder der giver dig særlige kampagner, hvor du eksempelvis får kontante besparelser – eller steder hvor du kan få mængderabat. Hvis du så får overtalt en ven eller veninde til at tage kørekort samme sted, så kan det være at i begge to får det billigere.

Nogle gange får man også sit kørekort ”billigere” ved at tage to af gangen. Eksempelvis ved at tage til bil og motorcykel på samme tid. Naturligvis er det ikke billigere end kun at tage det ene, men hvis du alligevel går med tankerne om at tage begge to, så kan du ofte spare penge ved at gøre det på samme tid.

Det skyldes til dels at underviseren giver dig en rabat, fordi det slet og ret er en god forretning – og dels er det også billigere, fordi du på denne måde kan spare en hel del teori- og køretimer.

Når du har fundet den køreskole du vil tage dit kort hos, og du har besluttet dig for om det blot skal være til bil, eller om du vælger flere ting på én gang, så er der herudover et par ekstra tips;

1. Ekstra lektioner kan betale sig

Mange unge mennesker føler sig ofte pressede, til at skulle tage køreprøven så hurtigt som muligt – og derved også måske før man er klar til det. Og det kan vise sig at være en dyr fejl. Ofte så betaler man selv for sine prøver. Dette indebærer både køreprøver og teoriprøver. Derfor er det vigtigt at du er klar til prøverne. Hvis ikke du føler dig klar til enten en teori- eller køreprøve, så er det bedre at bede din kørelærer om nogle ekstra lektioner. I sidste ende gør det dig kun til en bedre billist, og derudover kan det også spare dig for at betale for flere prøvegebyrer, der måske kunne være undgået hvis du havde været bedre forberedt.

2. Skift kørelærer hvis det kræves

Nogle gange kommunikerer mennesker bare ikke sammen. Det kan være at kørelæreren vil have dig til at gøre noget, der falder så udenfor din komfortzone, at det eksempelvis vil være bedre at få en anden kørelærer. Det kan også være at kemien bare ikke er der, eller at du som elev ikke føler dig tryg. Det er vigtigt at slå fast at det er helt OK, og at det ikke kan forventes at alle mennesker kan lide hinanden lige meget. Men det er vigtigt at du som elev føler dig tryg når du sidder i bilen, for ellers kan det hæmme din indlæring. Derfor skal du huske at det er DIG der er eleven, og at det er dine behov der kommer først. Hvis du har brug for en anden type kørelærer, så sig til!

3. Vær ærlig

Husk at din kørelærer er interesseret i at du består. Ingen kørelærer vil have ødelagt deres ”statistik”. Derfor er de altid motiverede af at hjælpe dig så godt som muligt. Men det bliver en svær – hvis ikke umulig – opgave at hjælpe dig, hvis du ikke er ærlig overfor både dem og dig selv.

Hvordan finder man det bedste lån til kørekort?

Okay. Nu er det blevet tid. Du har besluttet dig for hvor dit kørekort skal tages. Du føler dig tryg ved kørelæreren, og priserne virker fornuftige. Og hvad så? Så finder du til din rædsel ud af, at du måske ikke lige havde været så god til at spare op, som du måske havde regnet med. Det man kan gøre, er at høre om køreskolen tilbyder at man kan betale kørekort på afbetaling. Nogle steder tilbydes dette som en ekstra ”service”, og en god og effektiv måde at få flere elever på.

Hvis det ikke kan lade sig gøre, så er du naturligvis nødt til at finde pengene et andet sted. Her kan du eksempelvis kontakte din bank, dine forældre, eller i visse tilfælde din arbejdsgiver.
Hvis du har et job hvor det kræves at du har bil – eller hvor det i mange tilfælde vil give god mening – og værdi, så kan du ofte få arbejdsgiveren til at betale enten hele eller dele af kørekortet. Det kan naturligvis hjælpe en del på det, hvis du ikke behøver aflevere alle pengene selv.

Er du helt alene, og uden nogen former for backup, så kan du finde kvik sms lån 24/7, hvor du kan låne pengene til kørekortet til fornuftige renter. Og synes du at det virker dumt at låne penge til et kørekort, så kan du altid retfærdiggøre det med, at det på mange arbejdspladser enten er obligatorisk – eller i hvert fald meget velanset, hvis medarbejdere har kørekort.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Kronelan banner

Bank Norwegian banner

Kassekrediten banner

Ferratum banner

Nova Finanse banner

Nordcredit Banner

Bonuslaan Banner

Mini Finans Banner

Extracash banner