Blog indlæg

Sådan finansierer du din tandlægeregning

Det kan ofte være en dyr fornøjelse at få plejet gebisset. Dette er måske også én af grundene til at vi danskere går så relativt lidt til tandlægen som vi gør – og det er faktisk et problem. For selvom det godt kan være dyrt at tage til tandlægen hvert halve år, så er det ofte langt dyrere at skippe det. Rigtig mange af danskerne nævner prisen som værende en afgørende faktor for, at de ikke overholder deres halvårlige tandlægebesøg – og det betyder at man bare skubber problemerne til næste gang, hvilket kan resultere i at dine tænder bliver ødelagte og misligholdte, og at du i sidste ende både skal af med flere penge, men også kommer til at opleve flere smerter og mundsygdomme. Derfor har vi skrevet dette indlæg, der forhåbentlig gør dig klogere på hvad du kan gøre, for at slippe så billigt som muligt hos tandlægen.

Overhold dine tider ved tandlægen!

Det er dyrt at få gennemgået den helt store omgang ved tandlægen. Hvis der skal laves huller, kroner, broer og andre dyre ting, så kommer man hurtigt af med en månedsløn i den varme stol.

Derfor er det vigtigt at man forebygger så meget som muligt. Det betyder at du skal passe godt på dine tænder derhjemme, og huske at børste tænder. Det kan måske nok virke uskyldigt at skippe tandbørstningen en gang eller to, men det betyder bare at de belægninger der er på tænderne, får mulighed for at sætte sig godt fast på dit mundtøj.

Og når først disse ting har sat sig fast, så hjælper tandbørstning ikke – så er det kun tandlægen der kan fjerne det. Derfor skal du sørge for at børste tænderne grundigt og korrekt – gerne med en elektrisk tandbørste – især hvis du ved at du har svært ved at holde fokus. Og når du så børster tænderne som du skal, så sørg for guds skyld for at overholde dine tider ved tandlægen. For ja, det kan godt være at det virker som en dyr fornøjelse at skulle få lavet tænder hvert halve år, men det er en langt billigere udgift, end hvis du lader problemerne vokse, og senere har brug for større behandlinger. Der kan det nogle gange være nødvendig med et tandlån, fordi regningen løber op i mange tusinde kroner.

Hvordan finder man et rentefrit tandlæge lån?

Hvis skaden er sket, og du skal ud og finde et lån til tandlæge, så kan det være en god idé at spørge hos tandlægen først. Nogle gange kan de gå med til en opdeling af betalingen, eller har endda deres egne finansieringmuligheder. Du skal huske på at de er interesserede i at gøre det så attraktivt for dig som muligt, at få lavet behandlingen hos dem.

Så hvis du får en pris på en behandling, og du allerede nu ved at du ikke har råd til den, så spørg om de tilbyder en form for finansiering. Hvis ikke de gør det, så skal du ikke være bange for at sige, at du bliver nødt til at indhente et andet tilbud. Det kan være de skifter mening, og tilbyder dig en form for opdeling. Og det kan sågar også være at de sænker prisen. Og skulle du finde behandlingen billigere et andet sted, så er det igen kun en bonus for dig.

Men nogle gange er det bare ikke muligt, at få tandlægen til at dele betalingen op. Og der er heller ikke synderligt mange penge at spare andre steder. Hvad gør man så? Her kan du eksempelvis gå på nettet, og finde et af de mange forbrugslån til større køb. Det er ret normalt at folk bruger disse typer lån til tandlægebetaling, og er sågar også ofte én af valgmulighederne, når lånevirksomheden spørger hvad du skal bruge pengene til.

Meld dig ind i en sundhedssikring

Der er mange forskellige sundhedssikringer i Danmark, der kan hjælpe dig med forskellige former for finansiering og rabataftaler. Du skal være opmærksom på, at nogle af dem kræver at du ikke fejler noget – før du bliver tilmeldt. Det gælder eksempelvis sygeforsikring Danmark, som nok er blandt de mest kendte. Her får du ofte tilskud og rabat hos tandlægen, men de tilbyder dog ikke deciderede tandlæge lån.

Der er også masser af andre sundhedssikringer du kan benytte, og nogle koster mere end andre – typisk afhængigt af hvad dækningen indeholder. Det er heller ikke unormalt at der på din arbejdsplads er forskellige tilbud, der kan gøre det lettere for dig at få sunde tænder. Enten i form af arbejdsgiverbetalt forsikring, eller i form af diverse rabatordninger.

Der er også mange der foreslår, at man tager til udlandet for at få lavet sine tænder. Og selvom det kan give en (meget stor) besparelse i første omgang, skal man være påpasselig. Det er nemlig ikke sikkert at der er nogen garantier, og risikoen for en fejlbehandling hviler dermed på dine egne skuldre. Det er heller ikke sikkert at det er de samme kvalitetsstandarder som man forventer af danske tandlæger, og derfor kan du ende med at gøre skaden værre. Du kan naturligvis også få en ganske god behandling til billige penge, men om det er noget du har mod på at risikere, er naturligvis op til dig. Som med alle andre ting, kan vi blot her fra vores side, henvise til at man som oftest får hvad man betaler for. Og hvis der er mange tusinde kroners forskel i prisen, skal man begynde at blive mistænksom over om kvaliteten nu også er lige god begge steder.

Uanset hvad, så er der masser af måder man kan spare på sin tandlægeregning. Og meget af arbejdet starter derhjemme – ved dig selv. Sørg for at du overholder tandbørstningen, og rent faktisk gør det ordentligt – og når du får det kendte postkort ind ad brevsprækken, så sørg for at overholde dine tider. På denne måde kan du fange eventuelle problemer i opløbet, og dermed burde din tandlægeregning heller ikke blive så stor som hvis du kun går til tandlæge nen gang hvert femte år – eller når det gør ondt.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Kronelan banner

Bank Norwegian banner

Kassekrediten banner

Ferratum banner

Nova Finanse banner

Nordcredit Banner

Bonuslaan Banner

Mini Finans Banner

Extracash banner