Blog indlæg

Sådan finder du de billigste lån

Når det gælder lån på nettet, hører vi ofte om, hvor dyrt det kan ende med at blive. Det synes vi er ærgerligt, da der faktisk findes rigtig gode muligheder for at finde et billigt og prisvenligt lån – og for dig som låntager bør dette være en absolut top prioritet, da der jo ikke er nogen af os der har lyst til at betale mere end absolut nødvendigt.

Hvis du går og leger med tanken om at optage et lån, er det derfor nødvendigt at du sætter dig ind i, hvad du skal kigge efter. Lad os derfor se nærmere på, hvordan du finder den absolut billigste løsning på det enorme lånemarked der i dag findes i Danmark.

Din kreditvurdering er vigtig

Måske har du allerede undret dig lidt over, hvordan det kan være, at visse personer er i stand til at få en meget bedre rente og derved et billigere lån end andre. Svaret er dog slet ikke så kompliceret: de enkelte udbydere af lån og fysiske banker vil til enhver tid først og fremmest gå ind og kigge på din økonomi. Herefter vil de være i stand til at give dig et tilbud alt afhængig af hvor kreditværdig de mener, at du er.

Din låneudbyder er i stand til at tage et omfattende kig på hvordan din økonomi ser ud, ved at indhente oplysninger om dig via dit NemID. I dag er det et krav, at alle låneudbydere på nettet skal anvende NemID. Dette sikrer ikke kun dig mod bedrageri, men giver dig også en meget bedre og hurtigere låneoplevelse, idét at du kan indsende din ansøgning på ganske få minutter. Du skal med andre ord altså ikke bøvle med hverken dokumentation eller papirarbejde.

Det er altid vigtigt at være ærlig i din ansøgning. Låneudbyderen kan gå ind at bekræfte dine oplysninger automatisk før at lånet bliver bevilliget, så det kan under ingen omstændigheder betale sig at lyve.

Sådan forbedrer du din kreditvurdering

Der er visse ting som du ikke selv kan ændre på. Din alder er for eksempel et punkt. Rigtig mange udbydere tilbyder ikke lån til 18 årige, da du som ung sandsynligvis ikke har begået dig på arbejdsmarkedet endnu og udbyderne kan altså have svært ved at vurdere, hvor stor sandsynlighed der reelt er for, at du kan og vil betale lånet tilbage. Det betyder dog langt fra at det ikke er muligt at låne som 18 årig – men du kan i mange tilfælde forvente at få bevilliget et noget dyrere lån.
Heldigvis er der mange ting som du selv kan gøre når du ønsker at forbedre din kreditvurdering. Vigtigst af alt, er det at du sørger for at betale samtlige regninger til tiden. Uanset hvor gammel du er, vil det påvirke din kreditværdighed negativt hvis du gang på gang glemmer at betale dine regninger. Endnu værre kan det blive hvis du desuden modtager rykkere.

Sørg desuden for at have de basale vilkår på plads. Udbydere i dag kræver at du har et NemID og at du ikke er registreret i RKI.

Sammenlign renter og ÅOP

Uanset om du har brug for at optage et stort lån til drømmerejsen eller om du blot har brug for lidt ekstra penge mellem hænderne fordi at det er ved at være sidst på måneden, er det absolut afgørende at du altid sørger for at sammenligne de forskellige renter på tværs af markedets udbydere.

Du vil sikkert finde ud af, at låneprocessen kan virke meget om hinanden hos forskellige udbydere – men det betyder langt fra, at renterne også er de samme. Generelt kan man sige at det lån der har den laveste rente, vil være det billigste, men desværre er det ikke kun renten som du skal sørge for at holde øje med og sammenligne når du vælger det perfekte lån til dig.

Et lige så vigtigt punkt er nemlig lånets ÅOP – som står for de årlige omkostninger i procent. Det er et lovkrav i Danmark at en udbyder skal opgive de forskellige omkostninger, og ved at vælge lånet med den laveste ÅOP kan du være sikker på, at du får den billigste løsning. Når du kigger på lånets ÅOP får du nemlig et komplet overblik over alle omkostninger involveret med lånet, herunder eventuelle oprettelsesgebyrer og andre administrationsomkostninger.

Lån med eller uden sikkerhed

I dag er det muligt både at optage lån med og uden sikkerhed. Begge typer har dog deres fordele og ulemper.

Når du stiller dine værdigenstande eller ejendele i pant, kan du som regel forvente at få en bedre rente da udbyderen løber en mindre risiko ved at låne dig penge. Til gengæld gambler du med dine ejendele, så mange forbrugere foretrækker at låne uden sikkerhed.

Et lån uden sikkerhed kan føre til en noget højere rente, så det er værd at altid sørge for at sammenligne de forskellige tilbud. Blot fordi at du vælger et lån uden sikkerhed behøver du nemlig ikke at takke ja til det første og bedste lån du finder.

Værd at overveje kreditlån

Rigtig mange udbydere i Danmark tilbyder desuden også de populære kreditlån, som gør, at du aldrig kommer til at betale mere end højest nødvendigt for de penge som du har brug for at låne. Når du optager et kreditlån, går pengene ikke ind på din konto direkte – men du skal i stedet overføre dem fra din udbyders konto til din NemKonto. Det smarte er her, at du aldrig kommer til at betale for penge du ikke bruger.

Selvom at du derfor bliver bevilliget en kreditgrænse på for eksempel 10.000 kr., er der altså ingen krav om at du skal bruge det fulde beløb. Du kan for eksempel vælge kun at udbetale 4.000 kr. hvis det er det, som du har brug for. Normalt er der ikke nogen egentlig tidsfrist på disse kreditlån, hvilket betyder at du kan få penge når som helst uden at skulle dokumentere for, hvordan de skal bruges. Det er altså en rigtig smart løsning for dig som sætter pris på at kunne låne til hvad du vil.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Bank Norwegian banner

Kassekrediten banner

ModusFinans banner

Sparxpreslaan banner

Paymarkfinans banner

Turbolan banner

Nordcredit Banner

Robotlan banner

Extracash banner