Blog indlæg

Sådan ved du om det er på tide at købe ny bil

Din efterhånden halvgamle bil har uden tvivl set bedre dage – for mange år siden. Du har for længe accepteret at radioen ikke virker som den skal, og motoren afgiver flere forskellige lyde alt afhængig af køretøjets humør.

Når det kommer til dette punkt, er der mere eller mindre kun to ting, som du kan gøre: tage køretøjet til en pålidelig mekaniker som kan opkræve dig flere tusinde eller eventuelt et sms lån hurtig udbetaling – eller investere i en ny bil først som sidst. Så hvordan finder du ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig? Lad os kigge nærmere på et par punkter som du bør bære i sinde, før at du gør noget drastisk.

Hvor gammelt er dit køretøj?

Kører du stadig rundt i en bil som stammer fra midten af halvfemserne? Det er der i princippet ikke noget galt i, men hvis din bil begynder at sige fra, er det på tide at du også bære din egen sikkerhed i dine overvejelser.

Gennem de sidste to årtier har sikkerhedsstandarderne for biler ændret sig en hel del, og hvor mange år bilen har på bagen hvis du skulle komme galt afsted på vejene, kan faktisk ende med at spille en væsentlig rolle. Dette er især også relevant, hvis du har en familie der bruger bilen. De nyere modeller på markedet har meget mere fokus på for eksempel børnesæder.

Hvis rust og slid begynder at vise sig

Rigtig mange bilentusiaster betragter rust og synligt slid på bilen som klare indikatorer for, at det måske er på tide at vinke farvel til køretøjet for enheden. Hvis selve bilens overflade er dækket af rust eller store slitageområder, kan det altså være en god idé at begynde at planlægge at købe en ny bil allerede nu.

Hvorfor det? Selvom at en smule rust i sig selv måske ikke har nogen egentlig betydning, kan langvarig rust og slitage direkte påvirke bilens ydeevne – til et punkt, hvor den måske bliver farlig at køre i. Desværre er der ikke så meget du selv kan gøre når bilen først er noget til dette punkt – andet end at begynde at kigge dig om efter en ny firhjulet ven.

Spørg eksperter til råds

Selvom at du måske ikke er bekymret over sikkerhedsaspekterne ved at køre rundt i din ældre bil, er du måske begyndt at overveje, om det virkelig kan betale sig at tage den til mekanikeren hvis du bare ender med at smide penge ud af lommen.

Der er størst sandsynlighed for at du er landet på denne artikel, fordi at du ikke er sikker på, hvordan du skal bære dig an. Det kan derfor være en god idé at spørge mere erfarne bilentusiaster til råds.

Selv hvis du ikke kender nogen i det virkelige liv som kan hjælpe dig, er der masser at finde på internettet. Tro det eller ej, men du kan være sikker på, at der også findes et dedikeret forum til netop din bilmodel og årgang! Beskriv altid grundigt i detaljer hvordan bilens stand forholder sig og hvilke reparationer du overvejer. Du kan næsten altid være sikker på, at andre har befundet sig i lignende situationer – og de kan altså bedst svare dig på, om det virkelig er værd at reparere dit køretøj.

Udover at spørge andre bilentusiaster til råds, kan du med fordel også søge rundt på nettet og se, om der findes et mønster af almindelige problemer med netop din model. Visse mærker og modeller har nemlig tendens til at udvikle flere specifikke problemer som de ældres – sammenlign gerne disse, for at vurdere, om reparationer er det værd i længden.

Er reparationer prisen værd?

Når alt kommer til alt, skal du gøre op med dig selv, om du reelt føler at det kan betale sig at investere i reparationer for din bil. Hvis prisen på selve reparationerne kommer til at overstige bilens samlede værdi, har du her allerede dit svar.

Dog kan der være mange faktorer der spiller ind. Hvis du for eksempel har betalt din bil ud fuldstændig og får problemer med at finansiere købet af en ny bil, kan det være lidt sværere at vurdere, hvad der bedst kan betale sig. Før at du træffer en forhastet beslutning, er det altså en god idé at kigge nøje på din privatøkonomi for at vurdere, hvad der bedst kan svare sig i sidste ende.

Du kan desuden også vælge at sælge din gamle bil til en forhandler for at tjene en lille skilling på den. Det er selvfølgelig langt sværere at sælge en bil der har brug for et væld af forskellige reparationer, men hvis du er sikker på, at din bil stadigvæk har et par gode år i sig og ønsker du samtidig at investere i en ny, kan du lige så godt prøve at finde ud af, hvor muligt det er for dig at tjene på din bil.

Indsaml forskellige prisoverslag

Måske er du fristet til at tro, at mekanikere mere eller mindre vil give dig den samme pris. Dette er desværre en fejl som rigtig mange laver, og du bør under alle omstændigheder altid sørge for at undersøge de enkelte priser før at du beslutter dig. Du vil sikkert hurtigt opleve, at du kan få udført nøjagtig de samme reparationer til en meget lavere pris hvis du bare sørger for, at lave dit hjemmearbejde.

Ved at tage et hurtigt kig på nettet og diverse annoncer i aviser m.m., vil du med garanti finde mindst en håndfuld af forskellige værksteder i dit lokalområde. Ring dig rundt og forhør dig hos lokale mekanikere for at danne dig et indtryk af, hvilken pris du kan forvente at komme af med.

Ingen garanti

Desværre kan du aldrig være fuldstændig sikker på, om det reelt kan svare sig at reparere din bil i det lange løb eller ej. Det meste du kan gøre, er at indhente så mange informationer som muligt for at træffe den mest optimale beslutning for både dig og din økonomi.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Bank Norwegian banner

Kassekrediten banner

ModusFinans banner

Sparxpreslaan banner

Paymarkfinans banner

Turbolan banner

Nordcredit Banner

Robotlan banner

Extracash banner