Blog indlæg

Sammenlign beregn forbrugslån online

Danmark er et skønt land at bo i. Vi har nogle af verdens højeste levestandarder, og der er mange omkring os der vil være misundelige på vores levestil. Det siges at der ikke eksisterer fattigdom i Danmark, og selvom det måske er sandt (i hvert fald sammenlignet med mange andre lande), så glemmer folk af og til at Danmark også er et utroligt dyrt land at bo i. Cirka halvdelen af vores penge giver vi til samfundet hver måned, og når vi køber varer og ydelser, giver vi yderligere en fjerdedel af varens eller ydelsens værdi til samfundet. Så selvom vi måske har nogle af verdens højeste lønninger og levestandarder, kan det af og til være svært at få pengene til at række.

Det er måske også en af årsagerne til at forbrugslån er blevet så populære som de er i Danmark. Der er nemlig rigtig mange der oplever problemer, hvis de pludselig skal bruge penge til uforudsete udgifter. Og disse kan der være mange af. Det kan være bilen skal på værksted, eller måske skal der sættes en krone på tanden hos tandlægen? Alt sammen koster penge, og i Danmark koster det som oftest mange penge. Og har man ikke en opsparing, kan man i mange tilfælde være nødsaget til at optage et forbrugslån.

Men bare rolig. Forbrugslån er ikke så slemme som folk gerne vil gøre dem til. Der er tale om ganske almindelige reelle virksomheder, der låner penge ud til personer der har behov for dem. Og hvis du har fornuften med dig, behøver de heller ikke blive til gældsfælder. Og lige netop ordet ”gældsfælder” er et sjovt begreb at bruge. For naturligvis er der renter og gebyrer forbundet med det at låne penge, men heldigvis er det ret let at sammenligne og beregne forbrugslån online – her er du også sikker på altid at få up to date informationer, præsenteret på en let og overskuelig måde, så det at optage et forbrugslån ikke behøver være så skræmmende som det ofte bliver gjort til.

Når du skal finde det bedste lån til dit behov, er det vigtigt at du forholder dig til hvordan lige netop DIN situation er. Hvis du ikke har et særligt højt rådighedsbeløb, nytter det måske ikke noget at vælge et lån der har en alt for kort tilbagebetalingsfrist.

Det kan være tillokkende at vælge et forbrugslån der hurtigere er betalt ud, så du slipper for at skulle betale unødige renteomkostninger. Men det er langt bedre at vælge et lån hvor du ved at de månedlige afdrag rent faktisk ligger i et niveau du kan betale. Hvis du begynder at komme bagud med dine afdrag, kan du nemlig risikere at komme i økonomiske problemer.

Og nu videre til næste spørgsmål; er forbrugslån kun til dem i økonomiske vanskeligheder? Svaret er helt klart nej. Rigtig mange mennesker benytter sig af forbrugslån – også folk med en ganske sund økonomi. Hvis du har et rådighedsbeløb til dig selv hver måned på eksempelvis 3.000 kroner, betyder det kort og godt at du – efter alle udgifter er betalt – egentlig har 3.000 kroner du kan smide direkte ud i skraldespanden – uden at det påvirker din levestandard. Men hvad så hvis du gerne vil på ferie, og drømmeferien til Afrika måske koster 30.000 kroner? Medmindre du har sparet op, kan du være nødt til at optage et forbrugslån. Disse situationer er dem man oftest ikke hører så meget om, da det altid giver mere sendetid at stemple lånudbydere som værende virksomheder der sætter folk i gæld.

Når du skal ud og låne penge til det du står og mangler – hvad enten det er til fornøjelige rejser, eller sure værkstedsregninger, er det naturligvis altid relevant at slippe af sted med det så billigt som muligt. Derfor findes der et hav af sider hvor du kan sammenligne lån på kryds og tværs. Så er du sikret at du ikke betaler for meget i hverken stiftelsesomkostninger eller renter. Og med mange af de tilgængelige sider, kan du sågar indhente tilbud direkte på hjemmesiden. Så sparer du altså tid (og penge) ved at have flere muligheder åbne, i stedet for blot at kigge på én enkelt lånudbyders hjemmeside.

Og hvis du er i ekstra godt humør, tager du lige forbi banken med den forhåndsgodkendte lånebevilling, så de har mulighed for at byde ind med deres tilbud – inden du træffer den endelige beslutning. For husk altid på at bankerne også gerne vil tjene penge. Og de har dig som kunde i forvejen, og kender din økonomi. Derfor vil de også gerne – så vidt muligt i hvert fald, hjælpe dig med lån til den ting du ikke lige kan leve uden.

Når du skal snakke renter og gebyrer med din bank, er det let at træde ind i forhandlingerne uden at have styr på sine fakta. Det betyder sådan set at du ofte har en kniv med til en pistolkamp. Banken sidder med årevis erfaring og information, og du har kun deres gode ord at stole på. Hvis du har gjort dine lektier på forhånd, og rent faktisk sat dig ind i de lån du er blevet tilbudt inden du tager ned i banken, er du langt bedre klædt på til forhandlingerne om renten. Det gør også at du hurtigt og let kan henvise til at renten i banken er for dyr, eller stiftelsesomkostningerne er for høje. Og med et konkret dokument i hånden, kan banken også lettere matche prisen, hvilket i sidste ende blot er endnu en gevinst for dig.

Uanset hvorfor du måtte have behov for et forbrugslån, er det vigtig at huske på at tusinder af danskere benytter sig af forbrugslån, og at det ikke nødvendigvis hænger sammen med en dårlig økonomi. Men når det er sagt, kan det også hurtigt blive en dyr fornøjelse at låne penge online – medmindre du tager dig tid til at sammenligne og gennemgå tilbud fra de forskellige parter. Men tit og ofte er det tiden vejr. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt om man betaler 20 eller 10 procent i rente – særligt ikke hvis der er tale om større beløber der afdrages over flere måneder.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Ferratum banner

Ferratum banner

Simbo banner

Kronelan banner

Kronelan banner

Nova Finanse banner

Nova Finanse banner