Blog indlæg

Skal du bruge penge til en båd? Tag et bådlån!

Der findes dybest set to forskellige typer af mennesker; søulke og landkrabber. Og for mange mennesker er både ikke bare en hobby, men en decideret passion. Det betyder for manges vedkommende, at de bruger en hel del tid på deres både – og også på køb og salg af dem. Derudover kan det for langt de flestes vedkommende, også ofte betyde at budgetkontoen bliver en anelse presset til tider. Det at eje båd (og købe dem for den sags skyld), er ikke nogen helt billig affære. Derfor kan det af og til være nødvendigt at få finansieret båden – eller i hvert fald dele af den.

Heldigvis er dette også ganske muligt i Danmark. Ikke nok med at der er kommet deciderede bådlån – lån der retter sig 100% imod de mange bådelskere der hvert år leder efter nye eventyr på søen, så er der også kommet aldeles attraktive forbrugslån, som man også kan bruge til at finansiere dele af en båd – eller nogle gange hele båden. Kort fortalt er der i dagens Danmark alle muligheder for at få lov til at udleve sin passion for både – også selvom man måske ikke har alle pengene selv. Derfor har vi lavet dette korte indlæg, der forhåbentlig kan gøre dig klogere på finansiering af både, og hvad du skal være opmærksom på.

Det skal du være opmærksom på når du køber båd

Hvis du ikke fik topkarakterer i bådfinans i folkeskolen, så kan det ofte være svært at finde hoved og hale i, hvor dyrt det egentlig er at anskaffe sig en båd. En af de ting man skal tænke over, uanset hvad man køber, er hvad brugtværdien er. Der vil nemlig altid være noget afskrivning i form af slitage, ændret efterspørgsel (hvis der eksempelvis kommer en ny model) og så videre. Derfor er det som udgangspunkt oftest dyrest at købe en ny båd, frem for at købe en brugt – i hvert fald når man ser på hvad man får for pengene.

finansiering af båd er for mange mennesker en jungle. På dette punkt minder både rigtig meget om biler. Køber man ny, skal man forvente at der falder en del værdi fra, så snart man tager båden i brug. Du kan dog afhjælpe en del af dette, ved at sætte dig grundigt ind i den båd du køber. Hvis du ikke har en ven der er kyndig indenfor både, vil det typisk give mest mening at købe en båd i glasfiber. Glasfiberbåde er som udgangspunkt den type både, hvor det er lettest at vurdere standen korrekt. Kort sagt, så er den OK hvis den er tæt (det er en forenkling, men nuvel). En træbåd kan eksempelvis ofte være en smule mere krævende at undersøge, da du skal sikre dig at der ikke er gennemtæring eller råd. Det kan være svært at vurdere, hvis båden ellers ser fin og velholdt ud udenpå. Ligeledes kan det også være svært med aluminium eller stål, da du her skal røntgenmåle tykkelsen på skroget, for at sikre at der ikke er nogen form for gennemtæring. Og husk på at det første kapitel i båd finans altid er, at brugte både som oftest bliver købt og solgt på stedet – og som beset. Det betyder at du ikke kan vende tilbage 3 måneder efter, hvis du har fundet nogle fejl og skavanker.

Hvilken båd holder bedst værdien?

Som sagt tidligere, så kan du ofte få rigtig meget båd for pengene, hvis du køber brugt. Derudover er der naturligvis fordele og ulemper ved forskellige typer af både. Hvis vi går ud fra at du vælger en glasfiberbåd, så kan du have en fordel ved at vælge én med påhængsmotor. Disse kan skiftes ud og repareres, så du eventuelt kan sælge båden igen om flere år, men med ny motor. Dette kan naturligvis også lade sig gøre hvis båden har en indenbords motor, men det er ofte en smule sværere og dyrere at lave sådan en slags restaurering.

Er du mere til sejlbåde, så kan vi trøste dig og sige at disse også holder værdien ganske pænt. Og her kan du ligeledes udskifte eller reparere sejlene op til et salg, hvis det skulle være nødvendigt. Som førstegangskøber kan det derfor oftest betale sig at købe en glasfiberbåd med enten sejl, eller udenbords motor.

Hvordan finder man den bedste båd finansiering?

Medmindre du har været overordentligt god til at spare op, så er der en ret så stor sandsynlighed for, at du skal bruge lidt hjælp når du skal have finansieret dit lån. Et såkaldt bådlån kan eksempelvis finansieres lidt ligesom en bil, hvor banken tager pant i båden. Du skal være opmærksom på, at renten typisk er høj på denne type lån, og da det er langt de færreste leverandører der tilbyder finansiering – særligt hvis der er tale om brugte både, kan det ofte være et begrænset udvalg du har at arbejde med. Det behøver dog ikke være umuligt at finde et billigt lån til båd, og naturligvis bør du altid tage din bank med til råds. Men det kan betale sig at holde mulighederne – og øjnene åbne. Ofte kan man også få dækket sin båd ved at optage et forbrugslån. Det giver dig også en række andre fordele, da du med denne metode kan få dækket andre eventuelle lån ind i samme proces.

Hvis du ikke er specielt kreditværdig kan du som oftest glemme alt om at få banken til at godkende et båd lån – særligt hvis du er RKI registreret. Her er der ofte ingen vej udenom, end at finde et forbrugslån der udstedes til RKI registrerede. Man kan naturligvis argumentere for, om det overhovedet vil være en god idé at købe båd hvis man ikke har en høj kreditværdighed – men nu handler denne artikel ikke om opdragelse og ej heller om at fordømme folk når det kommer til økonomi. Hvis du har en passion for både, men desværre er havnet i RKI, så kan du lån penge rki ingen hindring fra penge247.dk.

NYHEDER OG TILBUD

Med abonnement accepterer du at modtage nyheder og tilbud fra os og vores partnere.

Reklame

Simbo banner

Kronelan banner

Bank Norwegian banner

Kassekrediten banner

Ferratum banner

Nova Finanse banner

Nordcredit Banner

Bonuslaan Banner

Mini Finans Banner

Extracash banner